Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u investicione projekte

Ministarstvo privrede i preduzetništva objavilo je Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u investicione projekte u 2021. godini.

Uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava propisani su Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja koju možete pronaći OVDJE.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, nabavku nove ili korištene opreme koja nije starija od 12 godina i razvoj ili inovaciju.

Ukupan iznos sredstava, koja se dodjeljuju privrednim subjektima po javnom pozivu iznosi 4.000.000 KM. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz sljedećih oblasti: industrija tekstila, odjeće i obuće, drvoprerađivačka industrija, metalna i elektro industrija (izuzev proizvodnje i prerade obojenih metala), industrija gume i plastike, papirna industrija i industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Od ukupnog iznosa sredstava najmanje 25% sredstava odobrava se i dodjeljuje privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u 2020. godini do 3.000.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 24. maja a svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske OVDJE. Prijave sa potrebnom dokumentacijom moguće je slati i putem pošte na adresu ministarstva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za sva dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla: [email protected].