Prijemom delegacije SUBNOR-a počelo obilježavanje Dana Banjaluke

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković organizovao je danas prijem za delegaciju banjalučkog SUBNOR-a, čime je zvanično počelo obilježavanje Dana grada Banjaluka - 22. april.

Na sastanku sa delegacijom SUBNOR-a, koju je predvodio 94-godišnji predsjednik Vladimir Đuran, razgovarano je o statusu udruženja i projektima u ovoj i narednoj godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

Stanivuković je naveo da je Đuran zajedno sa saborcima postavio temelje slobodne Banjaluke u najvećoj borbi protiv fašizma.

On je najavio da se ovim susretom započinje niz sastanaka i manifestacija u vezi s obilježavanjem Dana grada Banjaluka, te da će u narednim danima građanima biti predstavljeni projekti na kojima se radilo proteklih mjeseci.

Tokom sastanka u Gradskoj upravi, gradonačelnik Banjaluke je predsjedniku SUBNOR-a uručio simboličan poklon-knjigu o stradanju srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Banjaluka je 22. aprila 1945. godine oslobođena od fašizma, a oslobođenje grada izvele su jedinice Desete krajiške udarne divizije.