Milena Erceg fotoaparatom žanje nagrade po cijelom svijetu

Milena Erceg iz Brestovčine kod Gradiške, inače prva žena u istoriji bosanskohercegovačke fotografije koja je  dobila zvanje artiste Međunarodne federacije fotografske umjetnosti FIAP, ne prestaje da ubire nagrade širom svijeta.

Dokazuje to i ovogodišnje izdanje elektronskog magazina 'RYL', kreativnog naziva 'Smart-Art-Mart'.

Zahvaljujući ovom časopisu umjetničke fotografije Milene Erceg postale su dostupne ljubiteljima umjetnosti na svim svjetskim meridijanima.

I dok čestitke stižu sa svih strana skromna Milena svojim 'Nikonom' svakodnevno traži nove trenutke da ih ovjekovječi.

DOKUMENTARNA FOTOGRAFIJA

U bogatoj Mileninoj kolekciji su nagrade za portrete, fotografije prirode, rijeke Save... Kaže da je jedan žanr posebno privlači.

„Voljela bih da se mogu posvetiti dokumentarnoj fotografiji. Mislim da imam šta ponuditi u ovoj oblasti. Nije lako danas snimati, pogotovo ženi poput mene, koja se lati objektiva tek kad završi obimne poslove u kući i u domaćinstvu. Vama novinarima je lakše baratati sa fotoaparatom, jer vas javnost bolje poznaje,mene  ljudi neprestano pitaju zbog čega fotografišem“, rekla je skromna i uvijek nasmijana Milena Erceg.

Ova godina počela je veoma dobro za našu umjetnicu. Nedavno je na njenu adresu stigla visoka nagrada iz Poljske. Njena fotografija 'Natalija' osvojila je bronzu , dodijeljenu od strane prestižne Global photographic union (GPU).

AKTIVNA I NA MEĐUNARDNIM IZLOŽBAMA

U ovom mjesecu Milena Erceg aktivno nastupa i na nekoliko međunarodnih izložbi digitalnih i printanih fotografija, pa se s pravom očekuju nove prestižne nagrade.

Ova umjetnica do sada je sakupila najvrijednije nagrade iz oblasti fotografije gotovo sa svih meridijana. Tako se u njenoj kolekciji nalaze nagrade i priznanja  iz Ukrajine, Estonije, Gruzije, Hrvatske, Makedonije, Indije, Maroka, Kine, Rusije, Izraela i drugih zemalja.

Nije neskromna tvrdnja Mileninih kolega da naša zemlja njenim umjetničkim izrazom trenutno ima najboljeg ambasadora u svijetu.

B. Grgić

Tagovi: