KUD "Čajavec" u projektu “Folkloraši širom svijeta” VIDEO

Pandemija izazvana Corona virusom uticala je na rad i organizaciju kulturno-umjetničkih društava širom svijeta, gdje je zbog nemogućnosti održavanja redovnih aktivnosti (proba, koncerata, festivala, putovanja) značajno narušen kontinuitet rada.

Kako bi se održala motivacija kod članova, Kulturno-umjetničko društvo “ČAJAVEC” iz Banjaluke održavalo je on-line probe za sve sekcije i uzraste, koje su emitovane putem  društvenih mreža društva, a prije par dana, članovi dječijeg ansambla KUD-a “Čajavec” su učestvovali u projektu “Folkloraši širom svijeta”.

Ovaj virtuelni projekat, u organizaciji Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Oplenac” iz Toronta i KUD-a “Batajnica” iz Batajnice, okupio je na jednom mjestu 563 učesnika iz 24 zemlje, odnosno 94 udruženja. Pod sloganom “Neka se čuje glas sloge, kulture, tradicije što pre” djeca su otpjevala pjesmu “Djeca su ukras svijeta”, a cijeli snimak možete pogledati na linku u nastavku.

Ovo je još jedan dokaz koliko je “Čajavec” aktivan na svim poljima društvenog rada, okupljajući preko 300 članova, raspoređenih u različitim sekcijama.

Kulturno-umjetničko društvo “Čajavec” sljedeće godine proslavlja svoj jubilej, 70 godina postojanja i rada, a želja za nastavkom i ozbiljnijim radom, posvećen očuvanju tradicije i kulture, protkana je potrebom za boljim uslovima za rad. Nadamo se da će nadležne institucije pomoći u rješavanju aktuelnog problema u vezi obezbjeđenja trajnog prostora za smještaj Društva kako bismo nastavili rad i pripremili se za proslavu velikih 70 godina rada.

 

Tagovi: